Blog

Jak kolaborativní robot AUBO obsluhuje CNC stroj

Jaké to je, když CNC stroje pracují samy a ovládá je místo člověka kolaborativní robot? Rozdíl v přístupu k práci je znát na první pohled. Kobot, pracující bez jediné chyby, se ihned stane jedním z nejspolehlivějších členů vašeho týmu.

kinali_c_obr2.jpg

Pracant, který všechnu dřinu zvládne sám

Aby byl váš CNC stroj zcela automatizovaný, stačí k němu postavit místo lidské obsluhy kolaborativního robota AUBO. Šestice kloubů jeho mechanické paže mu zajišťuje dokonalou hbitost při ovládání stroje. Nezbytné dovednosti se kobot naučí během chvilky. Jeho pohyby buď naprogramujete přes intuitivní rozhraní, nebo ho manuálně vedete po požadované trase. Oranžový kobot pak naprosto bezchybně předepsané činnosti opakuje po libovolně dlouhou dobu.

 
kinali_c_obr4.jpg

Ovládání pneumatických sklíčidel

Jedním z příkladů průmyslové automatizace v praxi je obsluha samosvorných sklíčidel v CNC stroji pomocí vzduchové pistole. Upnutí v těchto sklíčidlech se reguluje pomocí přiváděného vzduchu. Přesné množství tlaku zaručuje i tenkostěnným obrobkům pevné sevření, aniž by došlo k deformaci povrchu.

Elastický přívod vzduchu je ke kobotu připevněn tak, aby nijak zásadně neomezoval jeho úsporné a plynulé pohyby. S obdivuhodnou přesností pak AUBO vkládá obrobky do stroje a upevní je ve sklíčidle prostým přiložením přívodu vzduchu.

 
kinali_c_obr1.jpg

Robotizace výroby a automatizovaná obsluha strojů

Kolaborativní robot při rutinní práci nedělá chyby a rychle se učí. Díky jednoduché automatizaci tak nejen zvýšíte celkovou produktivitu, ale také získáte dříče, na kterého se můžete spolehnout. Bude stát na stejném místě, kde je dnes člověk, jen nezabere tolik místa a práce ho nikdy neomrzí. Namísto pneumatické pistole může kobot AUBO držet třeba svářečku, brusku nebo šroubovák. Univerzální konstrukce totiž umožňuje kobotům dokázat jednou paží víc, než zvládnou ruce člověka. A lidé? Ti mohou místo donekonečna opakujících se činností dělat smysluplnější a lépe placenou práci.

 

Jak se automatizuje dnes? Jednoduše a rychle

Pokud potřebujete automatizovat výrobu, pak je pro vás kolaborativní robot AUBO ideální volbou. Protože zvládne s pomocí rozmanitých nástrojů obsluhovat i staré CNC stroje, můžete s jeho pomocí inovovat výrobu, aniž byste kupovali stroje nové. Integrovat kobota je snadné a rozjet výrobu novým způsobem proto nezabere mnoho času.

A
U
B
O

Máte dotaz? Ozvěte se nám!