Firemní novinky

AUBO již obsluhuje i vstřikolis Zhafir – v LINETu

Z každé úspěšné spolupráce s firmou, které pomůžeme optimalizovat výrobu, máme dobrý pocit. Když ale spolupracujeme s firmou vyrábějící nemocniční lůžka, tak důležitý artikl v dnešní době, radost je rázem dvojnásobná.

AUBO_v_LINETU.jpg

Firma LINET dostala v nedávné době zakázku na dodání téměř 2000 nových nemocničních lůžek pro české nemocnice. Další objednávky se hrnou z celého světa. Jak ale tuto vysokou poptávku uspokojit v době častých nemocí a karantén zaměstnanců? Odpovědí je automatizace stereotypních a fyzicky náročných operací pomocí kolaborativních robotů. A touto cestou se vydali i v LINETu.

A tak jsme se my v KINALI okamžitě dali do práce a po úvodní analýze navrhli plně automatizovaný robotický uzel, kde kolaborativní robot AUBO zvyšuje efektivitu výroby o více jak 20%. Přitom náš návrh robotického pracoviště pamatoval na zachování možnosti ruční obsluhy vstřikolisu a tak je možné AUBO, kdykoliv a během pár sekund, odstavit mimo pracovní prostor operátora. Pro zvýšení efektivity odkládá AUBO výlisky přímo do KLT beden, kterými plně automatizovaně zásobuje pracoviště dopravníkový systém Interroll. Interroll bedny přivádí a po naplnění zase odvádí zpět k obsluze. Práce obsluhy vstřikolisu je tak o mnoho snadnější.

Kolaborativní robot AUBO je v této aplikaci vybaven unikátním vakuovým uchopovačem OnRobot VGC10, který umožňuje snadnou a jen okamžik trvající záměnu adaptéru pro manipulovaný díl. Změna výroby na vstřikovacím lisu je tak hračkou. Stačí naskenovat čárový kód výrobku.

A tak je to u nás pořád. Vezmeme našeho oranžového parťáka do výroby a chytře ho nasadíme tam, kde pomůže nejvíc. V tomto případě se kobot AUBO zapojil do první linie boje s nemocí Covid-19.

A
U
B
O

Máte dotaz? Ozvěte se nám!